Freelance Olarak Çalışmak nedir?

Freelance Olarak Çalışmak..

Freelance Olarak Çalışmak nedir?
Merhaba arkadaşlar sadece fazla arkadaşımızın heves ettiği amatör olsun profesyonel olsun, bu konu hakkında sizlere bildiklerimi aktarmak istedim.
Freelancer çalışmak nedir?

Birçok arkadaşımızın kafasında canlandırdığı rahat çalışma şekilleri gibi olmadığı en az gerçek iş gibi titiz ve özenli olunması gerektiğini unutmamalıdır. Birçok arkadaşımız bu çalışma şeklinin sabah erken kalkma derdi olmadığı, rahat olup vakitle ilgili sıkıntı olmadığını düşünür biraz öyledir ama iş alındığında ciddiyet ile o işi aksatmadan yapmak gerekir.
Freelance çalışmanın avantajları.

Yaptığınız işler yolundaysa sizin hayatınız tozpembedir :) rahatsınızdır. Kendinize henüz çok zaman ayırırısınız, asosyallikten çıkarsınız sosyal olarak yaşarsınız. Birilerinden icazet iktibas derdiniz olamayacağından tatilinizi istediğiniz zaman yaparsınız, istediğiniz gibi eğlenebilirsiniz. esasen avantajlarının genişlik büyüğü rahatlığıdır. Müdür  siz olduğunuzdan emir alanda, emir  verende siz oluyorsunuz.
Freelance iş yapmanın dezavantajları.

Freelancer çalışmak her zaman iyi değildir tabiki! Freelance sorun yaparken işin ciddiyeti adına verilen fiyatını 3/1 kadarı avans alınır. Bu kazanç müşteri ile aranızdaki ciddiyettir ama aldığınız bu parayı sadece harcarsanız kesinlikle olsa farklı yalnız iş varidat onun avansını alır buraya veririm gibi düşüncelere girerseniz ilk hatayı alırsınız sanıldığı gibi gerçekleşemez müşterek alıcı kayıp ederseniz, aslında ansızın fazla kaybetmiş olursunuz ve bu size tehlikeli sonuçlar doğurur. Aldığınız parayı anlayış bittiğinde tüm parayı aldığınızda harcamaya ihtimam gösteriniz. kolaylıkla tamamlanmak tek avantajdı ancak bu kazanım ötede akşama miktarda yatıp sabahlara büyüklüğünde çaba harcamak insan vücudu kendince zararlıdır. henüz çok mahsul alabilmek göre geceleri uyumayı yeğleme ediniz. bağımlı bu işler müşterek süre devam etti okunuşu aşikâr tek rayda ek ediyorsunuz gittikçe monotonlaşan sıkıcı aynı hal almaya başlıyor. Her sabah kalkıp elektronik beyin başına geçip işleri yapıyorsunuz aynı işler aynı müşteriler ancak müddet sonra sıkılmaya başlarsınız okunuşu asosyal aynı hayat’a girersiniz özellikle ki evde hiç yaşıyorsanız işte bu size azap demektir. Her ne genişliğinde gamsız olsanız da bir disiplin gerekir kendinizce kurallar olmalı ki her şeyi gamsız kontrolör edebilesiniz. yerleştirme yoksa yoksul okunuşu işsiz kalmaya hazırlıklı olun metodik sürdürmek zorundasınız.

Freelance çalışmanın en önemli dezavantajı disiplinsiz çalışmak okunuşu ama yaşamaktır. ama yaşamaya alışkın değilseniz freelance çaba harcamak size göre değildir. İlk başlarda dert gerçekleşemez deyip başlayabilirsiniz fakat ilerleyen zamanlarda zulüm olmaya başlar. bol düşünüp Freelance çalışmaya öyle başlamalısınız.

Para sıkıntısına hazırlanın yalnız sürü sorun geldi yaptınız yaptınız ancak kazanç daimî geldiğinden psikolojiniz değişir okunuşu harcama skalanız değişir ve fazla harcamaya başlarsınız. ancak sandığınız gibi işler devamlı gelmez kesilirse hevesli kalırsınız okunuşu maaşlı ancak aha çalışmak amacıyla internette okunuşu gazetelerde çalışma ilanlarına görüş atarsınız. Harcamalarınızı ona bakılırsa hazırlayıp hesaplı şekilde hesabınızı bilin :)
Freelance olarak konu yaparken özen edilmesi gereken noktalar.
E-posta ve yazışmalar:

E-posta adresleriniz olabildiğinde adınıza araç olsun yanki 233@xxxx.com gibi lakap usulü şeyler olmasın, imla kurallarına uyanıklık ederek okunuşu sizli bizli konuşarak seslenme edin müşteri sizin ciddiyete önem verdiğinizi anlasın kısaltmalardan kaçının OK gibi cümleler yazarak seviyeyi düşürmeyiniz. “Tmm” alegori “tamam”, “gelcem” yerine “geleceğim” gibi cümlelerle sorgulayıcı yazın.
İş kullanmak okunuşu Referans:

İlk başlarda fazla referansınız olmayabilir lakin ilerleyen zamanlarda her yaptığınız işi değil en çok ehemmiyet verdiklerinizi müşteriye gösteriniz her dönem yaptığınız işler adamakıllı olmayabiliyor çünkü müşterinin isteklerine sadık olarak devinim ettiğinizden işleriniz her mevsim akla ettiğiniz güzellikte olmayacaktır. ( tabi bu sizin alıcı ile aranızdaki ikna kabiliyetine kapalı olarak değişebilir) Müşteri ile iletişimdeyken kısa cümleler ile evet, doğru diyerek kesip bırakmayın müşterinin aklında sual bırakmayacak şekilde cümleler kullanın daha aksi hâlde müşteri size geçmiş dönüp bir hayli şeyi işin istek edecektir.
Ödeme:

Freelance çalışmaktaki işaret önemli işsizlik burada başlar ödemeyi çabucak yapmayan yada hiç yapmayan müşteriler çıkacaktır bu çok birey sıkıcıdır çalışırsınız çalışırsınız ancak ödeme yapılmaz. Bu durumlarda müşteriniz ile çevrimiçi olarak sorun bağlamadıysanız kendi aranızda ufak sadece mukavelename hazırlayınız işçilik para transfer zamanına geldiğinde bağıt sizin kanıtınız olacaktır. şayet ki çevrimiçi ustalık bağlamışsanız ödeme yapılmadan işin dosyalarını müşteriye vermeyiniz. bir kez suç yaptınız ve verdiniz parayı yutmak özgü çok uğraşacaksınızdır zati kuzen durumlarda ilk alınacak olan ücret bu ciddiyeti bozmaması içindir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yaptığınız için teşekkürler..